Гастрономад: Живописна доминиканска кухиња

Кухиња Доминиканске Републике мешавина је афричких, европских и домаћих, карипских утицаја. Наш гастрономад Никола Вучковић води нас у ову топлу, карипску земљу кроз експлозију укуса живописне локалне хране. Банане и плантани имају значајну улогу у карипској кухињи, не само због своје приступачности, већ и због нутритивних вредности. Пастелон је традиционално јело, познато и као "карипска лазања." Главни састојак су плантани, који су слични бананама, али се углавном користе као поврће. Плантани се најчешће, док су још зелени, кувају, пеку или прже, док зрели постају слађи и мекши. За пастелон плантани се прже и слојевито слажу попут лазања, з

2025
Гастрономад

Гастрономад

Гастрономад је путописно кулинарски серијал у којем су сви рецепти и места о којима је реч представљени са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља.

2019