Гастрономад: Бразил - очаравајући спој укуса - RTS Planeta
Гастрономад: Бразил - очаравајући спој укуса
Сезона 2024, Епизода 19
Просторе Бразила хиљадама година насељавале су стотине племена, која су уживала у богатствима кишних шума, ловећи, рибарећи, сакупљајући воће и орахе, али и узгајајући маниоку и махунарке. Са европским освајачима и афричким робовима у Бразил су стигли и нови састојци. Овдашње поврће, риба и плодови мора, у споју са намирницама донетим из Европе и Африке, као што су пиринач, маслине, бели лук, палмино уље, кокос, затим говедина и свињетина, постали су основа бразилске исхране. Када је Бразил стекао независност, у земљу су почели да долазе и многи досељеници. Сада локалну кухињу више не представљају само изврсна кафа или сласно воће, већ и разн
Гастрономад је путописно кулинарски серијал у којем су сви рецепти и места о којима је реч представљени са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља.
2019
14:29
Гастрономад – Трбухом за духом: Аустријски колач од сира
04.08.2020
14:15
Гастрономад – Трбухом за духом: Пилетина са траханом (булгуком)
04.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Баскијска пилетина
04.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Венерине брадавице
04.08.2020
14:21
Гастрономад – Трбухом за духом: Шницле у пиву
04.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Шпаргле са муслин сосом
05.08.2020
14:25
Гастрономад – Трбухом за духом: Лужничка мусака са вурдом
05.08.2020
14:24
Гастрономад – Трбухом за духом: Летња шведска салата
05.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Ћурећи батаци на провансалски начин
05.08.2020
13:24
Гастрономад – Трбухом за духом: Гратиниране палачинке са шаргарепом
05.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Арепас
05.08.2020
14:29
Гастрономад – Трбухом за духом: Кроасан крофне
05.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Бостонска кремпита
05.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Француски крем тарт
05.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Каридопаста
05.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Тепсиче
05.08.2020
14:08
Гастрономад – Трбухом за духом: Хлеб са маслинама
06.08.2020
14:44
Гастрономад – Трбухом за духом: Кисела паприка са пасуљем
06.08.2020
14:19
Гастрономад – Трбухом за духом: Куркото, слани и слатки
06.08.2020
14:36
Гастрономад – Трбухом за духом: Пресна погача
07.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Зељаник
07.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Хачајлија и пријеснац
07.08.2020
14:23
Гастрономад – Трбухом за духом: Шпинат и плетенице
07.08.2020
14:20
Гастрономад – Трбухом за духом: Сармице од палачинака
07.08.2020
14:10
Гастрономад – Трбухом за духом: Мусака и чорба са вргањима
07.08.2020
14:58
Гастрономад – Трбухом за духом: Потопљика са пилетином и колач са малинама
07.08.2020
14:18
Гастрономад – Трбухом за духом: Гарида саганаки
07.08.2020
14:38
Гастрономад – Трбухом за духом: Мидиа саганаки
07.08.2020
14:16
Гастрономад – Трбухом за духом: Пита од боровница и чорба од коприве
11.08.2020
15:07
Гастрономад – Трбухом за духом: Планински гулаш од печурака
11.08.2020
14:31
Гастрономад – Трбухом за духом: Момице и колач од киселих јабука без јаја
11.08.2020
14:34
Гастрономад – Трбухом за духом: Пита са сусамом и орасима
11.08.2020
14:36
Гастрономад – Трбухом за духом: Штрудла са маком и сиром
11.08.2020
15:11
Гастрономад – Трбухом за духом: Јагњећа чорба и приганице
11.08.2020
15:21
Гастрономад – Трбухом за духом: Кифлице са шаргарепом
22.08.2020
15:15
Гастрономад – Трбухом за духом: Паприкаш од разне живине
22.08.2020
14:35
Гастрономад – Трбухом за духом: Пуњени шаран и жербо коцке
22.08.2020
15:24
Гастрономад – Трбухом за духом: Баклава без кора и супа од пловке
22.08.2020
13:46
Гастрономад – Трбухом за духом: Пита са крушком и тиквицом
22.08.2020
15:00
Гастрономад – Трбухом за духом: Гулаш од јепура (зеца)
26.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Смуђ, похована коприва, влашки кромпир
26.08.2020
14:34
Гастрономад – Трбухом за духом: Пуњена пастрмка и лисински качамак
26.08.2020
14:40
Гастрономад – Трбухом за духом: Мусака и чорба од гљива
26.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Екмек
27.08.2020
15:23
Гастрономад – Трбухом за духом: Сушена риба на сунцу и тиганоколура
27.08.2020
12:41
Гастрономад – Трбухом за духом: Курамбједес (Грчке гурабије)
27.08.2020
13:15
Гастрономад – Трбухом за духом: Граховачки лонац
27.08.2020
14:48
Гастрономад – Трбухом за духом: Галатопита
27.08.2020
14:34
Гастрономад: Жир је ризница здравља
12.10.2020
13:52
Гастрономад: Пиринач - једна од најстаријих намирница
12.10.2020
14:50
Гастрономад: Мак - супер храна
12.10.2020
14:36
Гастрономад: Целер је лек за све болести
13.10.2020
14:40
Гастрономад: Повратак мангулице
13.10.2020
14:45
Гастрономад: Како се од коприве прави пиво
14.10.2020
14:33
Гастрономад: Бринза, сир са богатом историјом
14.10.2020
13:21
Гастрономад: Леблебија је незаобилазна у многим кухињама