Гастрономад: Аргентина - рај за љубитеље меса
Вековима уназад по пространим аргентинским пашњацима пасла су велика стада крава. Меса је било толико да је део морао да се суши. Чак и данас, када вишак меса не мора у журби да се поједе, остала је навика, па сваки Аргентинац поједе годишње просечно 55 килограма говедине и укупно близу 100 килограма меса. Један од симбола Аргентине су и легендарни гаучоси - пастири и сјајни јахачи, који су цео живот са стадима лутали по пространим зеленим пашњацима. Хранили су се једноставно - јели су, како кажу у шали, месо са месом, а уз то још мало меса. Без поврћа или прилога. Једина разлика био је чај од биљке мате, који су пили током целог дана. Данас
2024
Режисер/ка:
Гастрономад
2019