Гастрономад: Врњачки пужеви

Јестиви пужеви хиљадама година налазе се на јеловницима широм света. Први запис о фарми пужева оставио је римски писац Плиније Старији пре више од две хиљаде година, а забележено је и да су пужеви су били важни у исхрани римских легија, које су их носиле у ратне походе као неку врсту живих конзерви. У каснијим временима прошли су пут од "сиротињске посластице" до врхунског деликатеса, за шта су најзаслужнији француски кувари. Одликује их висок садржај протеина и низак удео масти, па су данас често део разних дијета.

2022

Режисер/ка:

Продуцент/киња:

Гастрономад

Гастрономад

Гастрономад је путописно кулинарски серијал у којем су сви рецепти и места о којима је реч представљени са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља.

2019