Гастрономад: Јагњећа џигерица у марамици - RTS Planeta
Гастрономад: Јагњећа џигерица у марамици
Сезона 2022, Епизода 11
Док се у појединим културама употреба изнутрица у исхрани сматра табу темом, друге их свакодневно користе. Познато је и да се у међународној гастрономији нека јела од изнутрица сматрају врхунским специјалитетима, док се у многим регионалним кухињама припремају као део традиционалних или верских и обредних свечаности. Током историје биле су и једина врста меса коју су себи могли да приуште сиромашнији слојеви. Нутриционисти кажу да су изнутрице запостављени извор протеина, али да их треба користити умерено због високог садржаја холестерола. Џигерица је најпознатија и најчешће употребљавана, са високом нутритивном вредношћу. Јагњећа џигерица од
Гастрономад је путописно кулинарски серијал у којем су сви рецепти и места о којима је реч представљени са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља.
2019
14:29
Гастрономад – Трбухом за духом: Аустријски колач од сира
04.08.2020
14:15
Гастрономад – Трбухом за духом: Пилетина са траханом (булгуком)
04.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Баскијска пилетина
04.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Венерине брадавице
04.08.2020
14:21
Гастрономад – Трбухом за духом: Шницле у пиву
04.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Шпаргле са муслин сосом
05.08.2020
14:25
Гастрономад – Трбухом за духом: Лужничка мусака са вурдом
05.08.2020
14:24
Гастрономад – Трбухом за духом: Летња шведска салата
05.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Ћурећи батаци на провансалски начин
05.08.2020
13:24
Гастрономад – Трбухом за духом: Гратиниране палачинке са шаргарепом
05.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Арепас
05.08.2020
14:29
Гастрономад – Трбухом за духом: Кроасан крофне
05.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Бостонска кремпита
05.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Француски крем тарт
05.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Каридопаста
05.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Тепсиче
05.08.2020
14:08
Гастрономад – Трбухом за духом: Хлеб са маслинама
06.08.2020
14:44
Гастрономад – Трбухом за духом: Кисела паприка са пасуљем
06.08.2020
14:19
Гастрономад – Трбухом за духом: Куркото, слани и слатки
06.08.2020
14:36
Гастрономад – Трбухом за духом: Пресна погача
07.08.2020
14:27
Гастрономад – Трбухом за духом: Зељаник
07.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Хачајлија и пријеснац
07.08.2020
14:23
Гастрономад – Трбухом за духом: Шпинат и плетенице
07.08.2020
14:20
Гастрономад – Трбухом за духом: Сармице од палачинака
07.08.2020
14:10
Гастрономад – Трбухом за духом: Мусака и чорба са вргањима
07.08.2020
14:58
Гастрономад – Трбухом за духом: Потопљика са пилетином и колач са малинама
07.08.2020
14:18
Гастрономад – Трбухом за духом: Гарида саганаки
07.08.2020
14:38
Гастрономад – Трбухом за духом: Мидиа саганаки
07.08.2020
14:16
Гастрономад – Трбухом за духом: Пита од боровница и чорба од коприве
11.08.2020
15:07
Гастрономад – Трбухом за духом: Планински гулаш од печурака
11.08.2020
14:31
Гастрономад – Трбухом за духом: Момице и колач од киселих јабука без јаја
11.08.2020
14:34
Гастрономад – Трбухом за духом: Пита са сусамом и орасима
11.08.2020
14:36
Гастрономад – Трбухом за духом: Штрудла са маком и сиром
11.08.2020
15:11
Гастрономад – Трбухом за духом: Јагњећа чорба и приганице
11.08.2020
15:21
Гастрономад – Трбухом за духом: Кифлице са шаргарепом
22.08.2020
15:15
Гастрономад – Трбухом за духом: Паприкаш од разне живине
22.08.2020
14:35
Гастрономад – Трбухом за духом: Пуњени шаран и жербо коцке
22.08.2020
15:24
Гастрономад – Трбухом за духом: Баклава без кора и супа од пловке
22.08.2020
13:46
Гастрономад – Трбухом за духом: Пита са крушком и тиквицом
22.08.2020
15:00
Гастрономад – Трбухом за духом: Гулаш од јепура (зеца)
26.08.2020
14:30
Гастрономад – Трбухом за духом: Смуђ, похована коприва, влашки кромпир
26.08.2020
14:34
Гастрономад – Трбухом за духом: Пуњена пастрмка и лисински качамак
26.08.2020
14:40
Гастрономад – Трбухом за духом: Мусака и чорба од гљива
26.08.2020
14:22
Гастрономад – Трбухом за духом: Екмек
27.08.2020
15:23
Гастрономад – Трбухом за духом: Сушена риба на сунцу и тиганоколура
27.08.2020
12:41
Гастрономад – Трбухом за духом: Курамбједес (Грчке гурабије)
27.08.2020
13:15
Гастрономад – Трбухом за духом: Граховачки лонац
27.08.2020
14:48
Гастрономад – Трбухом за духом: Галатопита
27.08.2020
14:34
Гастрономад: Жир је ризница здравља
12.10.2020
13:52
Гастрономад: Пиринач - једна од најстаријих намирница
12.10.2020
14:50
Гастрономад: Мак - супер храна
12.10.2020
14:36
Гастрономад: Целер је лек за све болести
13.10.2020
14:40
Гастрономад: Повратак мангулице
13.10.2020
14:45
Гастрономад: Како се од коприве прави пиво
14.10.2020
14:33
Гастрономад: Бринза, сир са богатом историјом
14.10.2020
13:21
Гастрономад: Леблебија је незаобилазна у многим кухињама