Гастрономад: Јагњећа џигерица у марамици

Док се у појединим културама употреба изнутрица у исхрани сматра табу темом, друге их свакодневно користе. Познато је и да се у међународној гастрономији нека јела од изнутрица сматрају врхунским специјалитетима, док се у многим регионалним кухињама припремају као део традиционалних или верских и обредних свечаности. Током историје биле су и једина врста меса коју су себи могли да приуште сиромашнији слојеви. Нутриционисти кажу да су изнутрице запостављени извор протеина, али да их треба користити умерено због високог садржаја холестерола. Џигерица је најпознатија и најчешће употребљавана, са високом нутритивном вредношћу. Јагњећа џигерица од

2022

Режисер/ка:

Продуцент/киња:

Гастрономад

Гастрономад

Гастрономад је путописно кулинарски серијал у којем су сви рецепти и места о којима је реч представљени са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља.

2019