Гастрономад: Јоста лечи малокрвност

Јоста је настала укрштањем црне рибизле и огрозда, плодови су крупни и црне боје. У нашим крајевима позната је и као црни огрозд или јошта. Има десет пута више витамина Ц него лимун, лечи малокрвност, чисти јетру, крвне судове, бубреге и добра је за јачање имунитета. Због специфичног укуса и бројних лековитих својстава повећава се интересовање гастронома за ову лековиту биљку. Плодови се користе за кување, али и прераду у сокове, џем или вино.

2022

Режисер/ка:

Продуцент/киња:

Гастрономад

Гастрономад

Гастрономад је путописно кулинарски серијал у којем су сви рецепти и места о којима је реч представљени са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља.

2019