Гастрономад: Чија значи снага

Чија семенке плод су једне од врста жалфије. Природно станиште им је Јужна и Средња Америка, а Астеци и Маје често су је користили као основну намирницу. Сам назив чија, заправо, је мајанска реч за снагу. Популарна је постала у последњих 25 година, од када је утврђено да обилује омега-3 масним киселинама, али и антиоксидантима, влакнима и минералима. Ова драгоцена биљка користи се у спречавању обољења срца, повишеног шећера, а одлична је и у регулисању варења.

5/5
2021

Режисер/ка:

Продуцент/киња:

Гастрономад

Гастрономад

Гастрономад је путописно кулинарски серијал у којем су сви рецепти и места о којима је реч представљени са јаким личним печатом непосредног искуства водитеља.

2019