Траг: Пријепоље, престоница сомуна

Где Владе Дивац прво сврати када посети родно Пријепоље? По ком рецепту се сомуни праве у пекари старој више од века? Како је и зашто варош на Лиму постала препознатљива по врућим сомунима и јунећим ћевапима? Одговоре на ова питања откривамо у емисији „Траг", "Пријепоље - престоница сомуна". У Пријепољу знају да се похвале како су одувек имали добре екмеџије односно пекаре, а остало је забележено како је прва пекара у овом граду отворена још 1880. године. Не знају како је и одакле рецепт за сомун стигао код њих, али знају да су га усавршили и да због пријепољских специјалитета више хиљада туриста годишње посети овај град.

2022

Продуцент/киња:

Траг

Репортери серијала "Траг" показују Србију какву ретко ко познаје. У лепршавој и пријемчивој, путописно-репортерској форми, трага се за лепим и занимљивим пределима, значајним а неразјашњеним појавама и за стаменим ставом и духом лепим људима. Култура коју баштинимо и одјеци прошлих времена које данас сагледавамо су такође теме емисије.

2024