Gastronomad: Živopisna dominikanska kuhinja

Kuhinja Dominikanske Republike mešavina je afričkih, evropskih i domaćih, karipskih uticaja. Naš gastronomad Nikola Vučković vodi nas u ovu toplu, karipsku zemlju kroz eksploziju ukusa živopisne lokalne hrane. Banane i plantani imaju značajnu ulogu u karipskoj kuhinji, ne samo zbog svoje pristupačnosti, već i zbog nutritivnih vrednosti. Pastelon je tradicionalno jelo, poznato i kao "karipska lazanja." Glavni sastojak su plantani, koji su slični bananama, ali se uglavnom koriste kao povrće. Plantani se najčešće, dok su još zeleni, kuvaju, peku ili prže, dok zreli postaju slađi i mekši. Za pastelon plantani se prže i slojevito slažu poput lazan

2025
Gastronomad

Gastronomad

Gastronomad je putopisno kulinarski serijal u kojem su svi recepti i mesta o kojima je reč predstavljeni sa jakim ličnim pečatom neposrednog iskustva voditelja.

2019